Marknadsundersökningssajter

(Swedish post / Svenskt inlägg)

Jag har under flera år deltagit i olika marknadsundersökningssajter. Vi pratar om i minst 10 år. Jag har varit medlem ibland annat hos Åsiktstorget, Norstatpanel och Din Åsikt. Det har fungerat felfritt och smidigt under många år och jag har tjänat ihop till många poäng vilket har växlats om till presentkort eller lotter.

Det första stället jag sa upp mitt medlemskap hos var Åsiktstorget, det var även den sajten jag tyckte minst om eftersom den var väldigt rörig. För cirka ett till två år sedan sa jag upp mitt medlemskap hos Norstatpanel, det var mest för jag kände att trisslotter inte var min grej längre – man får ju oftast nitlotter, och jag fick rätt mycket marknadsundersökningar från Din Åsikt där jag tjänade mer pengar och de hade fler premier att välja mellan.

Mina erfarenheter av Din Åsikt

Din Åsikt har alltid fungerat utmärkt tills detta året. Det är inte ofta jag växlar in till premier men det blir allt mellan en till tre gånger per år och då är det 200 – 300 kronor per gång. Jag har alltid kunnat lösa in alla poäng direkt och de har haft mycket att välja mellan som; Stadium, SF, Zalando, CDON med flera. I augusti detta året hade jag tjänat ihop 300 kronor och det var dags att lösa in dem, till min förvåning såg jag att de endast hade premier, från Zalando och CDON.

Jag kollade runt på Zalando och hittade fina kläder till min son som kom upp till 300 kronor. När jag skulle lösa in mina premier kunde jag bara välja 100 kronor åt gången. De först två gångerna fungerade bra men när jag skulle lösa in den tredje gången tog det stop. Då behövde jag verifiera mig med en kod som skulle skickas till mitt mobilnummer. Jag såg att de hade mitt gamla mobilnummer som jag inte längre använder. Jag försöte hitta vart jag kunde ändra mitt mobilnummer till det jag har i dag. Det fanns ingenstans på mitt konto där jag kunde ändra det och jag kontaktade Din Åsikt och bad dem ändra på mitt mobilnummer.

Min kontakt med Din Åsikt

Jag fick inget svar och dagen efter började jag mejla till Din Åsikt flertalet gånger hela dagen. Till slut använde jag de 200 kronorna jag hade fått ut. Koderna accepterades inte hos Zalando. På presentkorten lite längre ner stod det att de går att använda på norska Zalando och appen. Jag försökte det men presentkorten accepterades inte där heller. När jag kollade runt på Zalandos användarvillkor stod det att de inte accepterar presentkort köpta utanför Zalando.

Till slut tog jag kontakt med Zalando.
De försökte på alla sätt och vis åtgärda felet eller lösa det men varje gång accepterades inte koderna. Under denna tiden mejlar jag konstant till Din Åsikt. Till slut svarar Din Åsikt att de har ändrat mitt mobilnummer. Jag valde faktiskt att lösa in de sista 100 kronorna till ett presentkort hos Zalando. Även detta presentkortet accepterades inte.

Jag fortsatte mejla till Din Åsikt, för de har inget nummer, om hur presentkorten inte fungerar och att jag är i kontakt med Zalando som försöker lösa problemet. Tre dagar senare på kvällen tar jag kontakt med Diggicard, där Din Åsikt köper presentkorten ifrån, och de ber mig att be Din Åsikt kontakta dem för att kunna se om de kan lösa problemet. Jag vidarbefodrar detta till Din Åsikt.

På morgonen den fjärde dagen får jag äntligen svar från Din Åsikt som säger att de har tagit kontakt med Diggicard och försöker lösa problemet. Nu känner jag att enda anledningen jag fick svar var för jag gick så långt och tog kontakt med leverantören av presentkorten. Några timmar senare kontaktar Zalando mig och säger att de satt in 300 kronor som tillgodohavande vilket jag kan använda nu hos dem. Jag lägger min beställning, använder pengarna, för att se att allting fungerar. Det fungerar och mina varor är nu på väg till mig.

Ärendet löst av Zalando

När jag kontaktar Din Åsikt igen och berättar att Zalando har löst problemet och att jag vill säga upp mitt medlemskap men att jag gärna vill att de fortsätter utreda varför presentkorten inte fungerar så det inte händer någon annan medlem i framtiden.

Aldrig tidigare har jag haft så mycket strul med Din Åsikt som jag hade denna gången. Jag tror starkt att jag inte hade fått mina 300 kronor om jag inte hade tagit kontakt med Diggicard. Eftersom de också endast har två premier att välja mellan valde jag att säga upp mitt medlemskap hos dem. Jag vill inte sitta och svara på marknadsundersökningar för att sedan inte vara säker på om jag får ut mina pengar. Samtidigt finns det inte många premier att välja mellan. Din Åsikt ändrar även på deras policy och säkerhet hela tiden. Det finns inga andra sätt än mejl om man vill kontakta dem.

Nu har det gått sju dagar sedan det hela började. Tre dagar sedan jag sa upp mitt medlemskap hos Din Åsikt. Jag får fortfarande erbjudanden om marknadsundersökningar på mejlen från dem vilket jag skulle kunna tycka ska upphöra om jag säger upp mitt medlemskap.

Min Åsikt

Jag måste på grund av allt detta ge Din Åsikt allra sämsta betyg. Hade de varit snabbare på att svara mig eller informera mig om vad som pågår och ta tag i saker snabbt för att försöka lösa det, hade jag förmodligen stannat kvar. Möjligtvis hade jag väntat för att se om de skulle lösa problemet.

Jag måste däremot säga att Zalando var helt grymma! Deras kundtjänst som hjälpte mig igenom allt detta både på telefonen och via mejl förtjänar en guldstjärna! Zalando löste allting på mindre än 36 timmar och höll ständig kontakt med mig under tiden. Zalando levde upp till över förväntan!

Vad jag vill säga är, efter mina egna personliga erfarenheter med Din Åsikt vill jag förvarna eventuella nya medlemmar. Jag hoppas verkligen att de löser problemet så det inte händer någon annan. Ni får också vara beredda på om ni inte kan tvåstegsverifiera er behöver ni vänta upp till sju dagar innan ni kan ta ut fler presentkort. Ni kan endast ta ut två presentkort (100 kronor per presentkort) per sju dagar om ni inte kan tvåstegsverifiera er.

Leave a Reply